Jaký je rozdíl mezi Apollo a Relay pro GraphQL? Který je lepší?
Když se člověk ponoří do světa GraphQL, brzy narazí na dvě populární knihovny – Apollo a Relay. Obě mají své fanoušky a každá z nich nabízí zajímavé funkce, ale co přesně je odlišuje? Zajímalo by mě, jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito dvěma nástroji. Mám pocit, že Apollo se zaměřuje na snadnou integraci s různými frameworky a nabízí robustní podporu pro správu cache, což je super pro rychlost aplikací. Na druhou stranu Relay je prý víc optimalizovaný pro větší projekty, snadno se prý vypořádá se složitými datovými strukturami a bezpečností. Jak to tedy ve skutečnosti je? Je pravda, že Relay může být složitější na pochopení a nastavení, zatímco Apollo je uživatelsky přívětivější? A co výkonnost? Který z těchto přístupů k dotazům a mutacím je efektivnější, když se jedná o větší projekty? Uvažujete o použití jednoho z těchto nástrojů nebo máte zkušenosti s oběma? Jaké jsou vaše osobní preference a proč? Jsem zvědavý na názory ostatních, protože plánuju novou aplikaci a chci se rozhodnout pro ten nejlepší nástroj.