Jak správně verzovat GraphQL API, když používám SQL databázi?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro verzování GraphQL API, když mám za zády SQL databázi. Chápu, že verzování je důležité, abych mohl spravovat změny a nové funkce bez toho, abych narušil stávající aplikace, ale jak na to v praxi? Jak bych měl přistupovat k různým verzím schémat a dotazů? Mám vytvořit novou verzi API pokaždé, když udělám změny v databázi nebo stačí nějaké drobné úpravy v existujících typových definicích? Slyšel jsem o různých metodách jako je například použití URL pro verze nebo dokonce i hlavičky HTTP, ale co je vhodné v případě GraphQL? A co se týká backward compatibility? Jak zajistit, aby starší klienti mohli stále fungovat i po provedení změn? Je lepší mít více endpointů pro různé verze nebo to raději řešit nějak jinak? A co třeba migrace schémat – musím migrovat i data v databázi při každé změně verze API? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, protože se snažím udržet svůj projekt dobře organizovaný a přehledný i po více verzích. Díky všem za pomoc!