Jaké jsou výhody použití fragmentů v GraphQL?
Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti a názory na používání fragmentů v GraphQL. Všiml jsem si, že hodně lidí o tom mluví, ale nikdy jsem úplně nepochopil, proč by je člověk měl používat. Mám pocit, že fragmenty mohou usnadnit práci s dotazy, ale nejsem si jistý, jak přesně to funguje. Může mi někdo vysvětlit, jak fragmenty pomáhají udržovat kód čistý a organizovaný? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké konkrétní případy, kdy by bylo opravdu výhodné je použít. Jak to ovlivňuje výkon aplikace a jestli to má nějaký dopad na celkovou strukturu dotazů? Zkoušel jsem se dívat na dokumentaci, ale přišlo mi to trochu složité a já bych chtěl slyšet víc ze zkušeností ostatních. Také bych rád věděl, pokud používáte fragmenty ve svých projektech, jestli máte nějaké tipy nebo nejlepší praktiky pro jejich implementaci. Opravdu bych ocenil, kdybych mohl dostat jasné odpovědi na tohle téma, protože se snažím zlepšit své dovednosti v GraphQL a chci se ujistit, že využívám všechny dostupné nástroje efektivně.