Jak omezit přístup k datům v GraphQL?
V poslední době se zajímám o GraphQL a jeho implementaci ve svých projektech. Rád bych se zeptal na něco, co mně trochu trápí. Mám aplikaci, kde potřebuji omezit přístup k některým citlivým datům, ale nevím, jak to udělat efektivně pomocí GraphQL. Vím, že GraphQL nabízí flexibilitu při práci s daty, ale jak to vlastně funguje, když chci zabezpečit určité části API? Jakým způsobem mohu nastavit různé úrovně přístupu pro různé uživatele nebo role? Mám na mysli například situace, kdy uživatelé nemají mít přístup k některým informacím, zatímco jiní uživatelé by měli mít plný přístup. Existují nějaké osvědčené postupy nebo vzory pro implementaci takového omezení? Uvažoval jsem o použití middleware nebo nějakých autorizovaných resolvers, ale nejsem si jistý, jak správně nastavit logiku pro ověřování a autorizaci. Také by mě zajímalo, jestli je možné implementovat nějaký typ permission systému přímo v GraphQL schématu nebo jestli je lepší to řešit na úrovni serveru. Jak se tedy k tomu postavit? Jaké nástroje nebo knihovny by mohly být užitečné pro tuto funkci? Děkuji za jakoukoliv pomoc a tipy!