GraphQL.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší knihovny pro vizualizaci dat v Graph Notebook?

Kde najdu nejlepší knihovny pro vizualizaci dat v Graph Notebook?

Přemýšlím o tom, jaké knihovny pro vizualizaci dat bych mohl využít v Graph Notebook. Je tu spousta možností, ale která je vlastně ta nejlepší? Narazil jsem na několik, ale nejsem si jistý, co se vyplatí vyzkoušet. Dostal jsem se k několika článkům a tutoriálům, které doporučují různé knihovny, ale rád bych slyšel názory lidí, kteří mají s těmito nástroji zkušenosti. Jaké mají výhody a nevýhody? Co třeba D3.js nebo Chart.js? Mohlo by se mi hodit také něco, co je snadno integrovatelné a nevyžaduje příliš složitou konfiguraci. Jaké jsou vaše oblíbené tipy a triky? Zajímalo by mě i to, jestli existují nějaké konkrétní příklady nebo projekty, které jste realizovali s těmito knihovnami. Je dobrý nápad kombinovat více knihoven dohromady pro lepší výsledky? Rád bych slyšel o vašich osobních zkušenostech a doporučeních. Kde vlastně začít a na co si dát pozor? Díky moc za jakékoli rady!

144 slov
1.4 minut čtení
2. 2. 2023
Ladislav Matoušek

Hele, co se týče knihoven pro vizualizaci dat v Graph Notebook, tak D3.js je super, ale je to dost složitý a potřebuješ k tomu víc času na naučení. Na druhou stranu, Chart.js je mnohem jednodušší na použití, fakt rychle se s tím dá něco udělat. Pokud chceš něco bez zbytečného nastavování, tak jdi do Chart.js.

Měl jsem pár projektů s D3.js a vyšlo to pěkně, ale byl to pekelný boj s dokumentací a příkladem. Kombinovat knihovny může mít smysl, ale pozor, aby to nebylo moc komplikovaný. Například jsem použil D3.js pro komplexní grafy a Chart.js pro jednoduchý ukázky a fungovalo to.

Začal bych asi s Chart.js, udělej si pár jednoduchých grafů a pak klidně zkus D3.js, když tě to chytne. Hlavně si dej pozor na výkon při větším množství dat. Jinak doporučuji i málo známé knihovny jako Plotly nebo ECharts, ty taky stojí za vyzkoušení.

143 slov
1.4 minut čtení
2. 7. 2024
Nikola Janečková

Když jde o vizualizaci dat v Graph Notebooku, tak bych určitě doporučil D3.js, pokud chceš mít maximální kontrolu nad tím, jak to vypadá. Je to sice trochu složitější na naučení, ale když už to zvládneš, tak dokážeš vytvořit fakt úžasné vizualizace. Na druhou stranu, pokud hledáš něco jednoduššího a rychlejšího na nasazení, tak Chart.js je super volba. Je to straight forward, má to fajn API a uděláš s tím základní grafy za pár minut.

Osobně jsem zkoušel kombinovat D3.js s Chart.js a musím říct, že to může být zajímavé. Můžeš využít D3 pro manipulaci s daty a Chart.js pro rychlé grafy. Ale pozor – může to začít být chaotické, pokud si to dobře neorganizuješ.

Pokud hledáš nějaké konkrétní příklady nebo projekty, zkus se podívat na GitHub, tam najdeš spoustu inspirace od ostatních vývojářů. A hlavně doporučuji začít s jednou knihovnou a pak se postupně posouvat k těm složitějším věcem. Jo a nezapomeň číst dokumentaci! To ti ušetří spoustu času. Tak hodně štěstí!

162 slov
1.6 minut čtení
5. 12. 2024
Bedřich Vejvoda

Tak hele, pokud hledáš nějaký tipy na vizualizaci dat v Graph Notebook, tak bych se podíval na D3.js. Je to sice trochu složitější na začátku, ale dá ti neuvěřitelnou flexibilitu a možnosti přizpůsobení. Když to ovládneš, můžeš vytvořit fakt úžasné grafy a vizualizace. Na druhou stranu, jestli chceš něco rychlejšího a jednoduššího, tak zkus Chart.js. Ten je super pro rychlé grafy a má docela pěkný API. Méně možností než D3, ale pro základní vizualizace úplně postačí.

Pokud bys chtěl kombinovat knihovny, tak to určitě jde. Můžeš třeba použít Chart.js pro jednoduché grafy a D3.js pro složitější vizualizace na stejné stránce. Jen si dej pozor, aby ti to neskomplikovalo kód. Co se týče příkladů, já jsem dělal projekt s D3.js na vizualizaci dat ze sociálních sítí a bylo to fakt cool. A jo, většinou najdeš spoustu tutoriálů online, takže se neboj experimentovat.

Začni s tím, co ti přijde nejjednodušší a pak se postupně posouvej k těm složitějším věcem. Hodně štěstí!

158 slov
1.6 minut čtení
5. 11. 2024
Roman Prchal
GraphQL.cz/Články/Graph Notebook Tutorial
Pokročilé techniky pro vizualizaci dat v Graph NotebookObjevte, jak efektivně vizualizovat komplexní datové struktury při práci s GraphQL a Graph Notebook. Naučte se pokročilé techniky a tipy pro zlepšení ...
1000 slov
10 minut čtení
18. 11. 2022
Richard Malý
Přečíst článek
Podobné otázky