Jak začít s GraphQL na bezserverové architektuře?
Už dlouho přemýšlím, jak správně začít s GraphQL a to zejména v kontextu bezserverové architektury. Vím, že GraphQL je super nástroj pro práci s API a pomáhá optimalizovat dotazy na data, ale když se podívám na všechny ty možnosti, jak to nasadit, cítím se trochu ztracený. Chci vytvořit aplikaci, která bude reagovat rychle a efektivně a myslím si, že bezserverový přístup by mohl být ideální. Ale co se týče nastavení GraphQL serveru bez klasického backendu, tam už jsem trochu v koncích. Je potřeba mít nějaké specifické znalosti nebo knihovny? Jak to vlastně celé funguje? Může mi někdo poradit, jaké jsou nejlepší postupy pro integraci GraphQL do projektů, které běží na bezserverových technologiích? Jaké nástroje bych měl použít k tomu, abych si usnadnil práci a neztrácel čas řešením problémů, které by možná šly vyřešit lépe? A co databáze? Jakým způsobem nejlépe napojit databázi na GraphQL ve scénáři bezserverového řešení? Existují nějaké konkrétní příklady nebo tutoriály, které by mi mohly pomoci? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak efektivně začít s GraphQL v tomto moderním prostředí. Děkuji za každou radu!