GraphQL.cz/Fórum/Jaké nástroje doporučujete pro monitorování aktivit v GraphQL?

Jaké nástroje doporučujete pro monitorování aktivit v GraphQL?

Zajímalo by mě, jaké nástroje nebo metody používáte pro sledování aktivit v GraphQL. Vím, že je důležité mít přehled o tom, co se děje v API, jaké dotazy se nejvíc používají a kde mohou vznikat problémy. Slyšel jsem o různých možnostech jako Apollo Engine nebo GraphQL Voyager, ale nejsem si jistý, co všechno tyhle nástroje nabízejí a jak moc jsou užitečné v praxi. Jaké máte zkušenosti s těmito nástroji? Pomáhá vám nějaký jiný nástroj se sledováním výkonu nebo analýzou dotazů? Rád bych věděl, jestli existují nějaké konkrétní funkce, které byste doporučili a které by mohly usnadnit práci s GraphQL. A co monitoring v reálném čase? Je to vůbec možné? Jak to děláte ve svých projektech? Hledám něco efektivního, co mi pomůže lépe porozumět chování uživatelů a optimalizovat výkon serveru. Takže pokud máte nějaké tipy nebo rady ohledně monitorování aktivit v GraphQL, budu moc vděčný za každou odpověď!

147 slov
1.5 minut čtení
7. 8. 2024
Natálie Blažková

Co se týče monitorování GraphQL, tak já osobně používám Apollo Studio, což je super nástroj. Můžeš tam sledovat, jaké dotazy se nejvíc používají, a najdeš tam i metriky jako latenci a chyby. Další věc, co se mi osvědčila, je použít middleware pro logování, jako třeba morgan nebo pino, abych měl přehled o tom, co se na serveru děje. Zkoušel jsem i GraphQL Voyager pro vizualizaci schémat, ale moc jsem to nevyužíval. Pokud jde o monitoring v reálném čase, tak doporučuju implementovat nějaké sledování jako Prometheus nebo Grafana. Ty ti umožní vidět výkonnostní metriky v reálném čase a hezky si to graficky zobrazíš. V praxi to fakt pomáhá najít úzká místa a optimalizovat výkon API. Takže doporučuji vyzkoušet tyhle kombinace – mě to hodně usnadnilo práci.

125 slov
1.3 minut čtení
3. 10. 2024
Ivana Brychtová

Pokud jde o sledování aktivit v GraphQL, tak Apollo Engine (teď Apollo Studio) je docela populární volba. Hlavně díky tomu, že ti to dá přehled o výkonu dotazů a můžeš vidět, jaké se často používají. Je to užitečný nástroj pro ladění a optimalizaci. Další možnost je GraphQL Voyager, ten ti ukáže strukturu schématu a pomůže pochopit vztahy mezi typy, což může být taky fajn.

Pak jsou tu ještě různé logovací knihovny, jako třeba Winston nebo Pino, které můžeš napojit na server, aby ti logovaly dotazy a případné chyby.

Pokud jde o monitoring v reálném čase, to už je trochu složitější, ale některé služby jako Sentry dokážou zachytit chyby a posílat ti upozornění. Zkrátka, kombinace těchto nástrojů ti dá slušný přehled o tom, co se děje v tvém API a pomůže ti to optimalizovat výkon. Myslím, že klíčové je mít dobré logy a sledovat hlavní metriky.

145 slov
1.5 minut čtení
18. 11. 2024
Bedřich Slavík

Co se týče monitorování aktivit v GraphQL, můžeš zkusit Apollo Studio, což je super pro sledování výkonu a analýzu dotazů. Má to dost dobré funkce na sledování metrik a historických dat, což ti pomůže pochopit, jaké dotazy se nejvíc používají. Ale taky zvaž GraphQL Voyager, ten ti ukáže strukturu schématu, což je fajn pro vizualizaci.

Pokud jde o reálný monitoring, můžeš použít i nástroje jako Sentry nebo LogRocket, které sledují chyby a výkonnost aplikace v reálném čase. Zajímavý je i Apollo Server plugin pro logování, který ti může poskytnout detailní info o dotazech a jejich trvání. Na optimalizaci výkonu je dobrý mít i nějaké cache řešení, třeba Redis, aby se snížil počet volání k API.

Takže doporučuji mix těchto nástrojů podle toho, co konkrétně potřebuješ. Zjistíš z toho spoustu užitečných informací a můžeš to pak vhodně optimalizovat.

136 slov
1.4 minut čtení
27. 7. 2024
Alena Bartošová
GraphQL.cz/Články/Bezpečnost a GraphQL
Monitoring bezpečnosti ve vašich GraphQL API: Jak sledovat podezřelé aktivityObjevte, jak efektivně monitorovat a logovat aktivity ve vašich GraphQL API a detekovat potenciální hrozby. Zjistěte, jaké nástroje použít a jak postu...
1000 slov
10 minut čtení
4. 7. 2023
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky