Jak optimalizovat GraphQL dotazy pro NoSQL databázi?
Představte si situaci, kdy pracujete na projektu, který používá GraphQL jako API a zároveň máte za zády NoSQL databázi, třeba MongoDB nebo Couchbase. Snažíte se dosáhnout co nejlepších výsledků při dotazování na data, ale občas to vypadá, že se někde ztrácíte. Jakým způsobem tedy optimalizovat GraphQL dotazy tak, aby efektivně pracovaly s NoSQL databázemi? Je jasné, že se liší přístup k datům oproti tradičním SQL databázím a docela by mě zajímalo, jak se s tím poprat? Myslíte, že je dobré mít na paměti strukturu dokumentů v NoSQL a jak to nějakým způsobem reflektovat v GraphQL schématu? Jaké techniky byste doporučili pro snížení počtu dotazů do databáze? A co třeba použití fragmentů nebo načítání dat pomocí batched requests? Taky jsem slyšel něco o lazy loadingu a eager loadingu, ale nejsem si jistý, kdy je použít. Co si o tom myslíte? Jakou máte zkušenost s optimalizací výkonu a rychlostí načítání dat při práci s GraphQL a NoSQL? Měli byste nějaké tipy na nejlepší praktiky nebo dokonce příklady z praxe, jak to udělat správně? Když vás to baví, můžete mi poslat i nějaké odkazy na užitečné články nebo tutoriály, které by mohly pomoci v orientaci. Dík za všechny rady a postřehy!