Jak mohu použít GraphQL a gRPC spolu v mé aplikaci?
Přemýšlím, jak vlastně zkombinovat GraphQL a gRPC v jedné aplikaci. Zajímalo by mě, jestli někdo má zkušenosti s tím, jak tyto dvě technologie efektivně spojit. Mám na mysli situaci, kdy potřebuji flexibilitu GraphQL pro frontend, ale zároveň rychlost a efektivitu gRPC pro backend. Co byste doporučili? Jaké jsou nejlepší praktiky pro implementaci tohoto typu architektury? Je možné mít jeden GraphQL server, který bude komunikovat s několika gRPC službami, nebo je lepší mít oddělené servery a pak je nějakým způsobem propojovat? Taky přemýšlím o tom, jaké nástroje nebo knihovny byste mohli doporučit pro usnadnění tohoto procesu. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické případy použití, které by mohly pomoci objasnit, kdy je dobré preferovat gRPC oproti REST nebo naopak. A co se týče výkonu a latence - jak to vypadá při používání obou technologií dohromady? Slyšel jsem o různých návrhových vzorech a architekturách, ale chci se ujistit, že to dělám správně. Jaké máte tipy a triky pro úspěšnou integraci GraphQL a gRPC? Díky moc za pomoc!