Snížení počtu API volání v GraphQL
Zdravím, mám dotaz, který mě už delší dobu trápí. Pracuji na projektu, kde používám GraphQL a čím víc se blížím k finální verzi, tím víc si uvědomuji, jak je důležité optimalizovat výkon aplikace. Všichni víme, že hromadění dotazů může být docela problém, pokud se týká počtu API volání. Například, když mám komponenty na stránce, které potřebují data z různých míst v API, tak to často znamená spoustu jednotlivých volání. To se mi pak prodražuje nejen časem, ale i zatížením serveru. Rád bych věděl, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo techniky, jak snížit počet těchto volání při práci s GraphQL. Myslím tím například nějakou strategii pro efektivnější načítání dat nebo možnosti agregace dotazů. Zkusil jsem už několik metod a některé fungovaly lépe než jiné, ale furt to není ideální. Někdo mi říkal o použití fragmentů nebo batching mechanismu, ale nejsem si jistý, jak by to mohlo fungovat v praxi. Také mě zajímá, jestli je lepší mít jeden velký dotaz, který vrátí všechna potřebná data najednou, nebo raději více menších dotazů podle potřeby? Jaké máte zkušenosti vy? Jaký máte názor na tohle téma a jak jste to řešili vy ve svých projektech? Děkuju za jakékoli tipy a rady.