GraphQL.cz/Fórum/Proč dostávám chybu 400 na GraphQL query a jak to opravit?

Proč dostávám chybu 400 na GraphQL query a jak to opravit?

Nedávno jsem se začal učit GraphQL a při pokusu o provedení mé první dotazu jsem narazil na problém, který mě doslova vytočil. Když se snažím poslat GraphQL query na server, stále dostávám chybu 400. Snažil jsem se prozkoumat, co by to mohlo znamenat, ale moc jsem se neposunul. Vím, že chyba 400 obvykle značí nějaký problém s požadavkem, ale když se podívám na svou query, tak mi přijde, že je napsaná správně. Vlastně jsem použil stejnou strukturu jako v několika tutoriálech, které jsem našel online. Možná to může být způsobeno tím, že mám někde chybný syntax nebo něco podobného? Zkoušel jsem také různé varianty, ale nic nepomohlo. Ověřil jsem si i endpoint a vypadá to, že je správný. Také jsem zkontroloval hlavičky požadavku a neměl bych mít žádný problém s autentizací. Měl bych přidat nějaké další parametry nebo změnit způsob, jakým dotaz provádím? Pokud má někdo zkušenosti s podobnou situací nebo ví, co by mohlo způsobovat tuto chybu 400 při GraphQL query, byl bych moc vděčný za jakoukoli radu nebo tipy, jak to opravit. Děkuju!

175 slov
1.8 minut čtení
12. 10. 2022
Karel Tichý

Takže, ta chyba 400 většinou fakt znamená, že je něco špatně v požadavku. Zkus zkontrolovat, jestli posíláš dotaz jako JSON a jestli máš správně nastavené hlavičky, hlavně Content-Type. Můžeš mít taky problém v syntaxi dotazu, i malá chyba v názvu pole nebo nějaký překlep může způsobit tenhle error. Zkus si dotaz otestovat v nějakém GraphQL playgroundu, tam se to často ukáže lépe. A koukni se, jestli endpoint, co používáš, podporuje právě ten dotaz. Pokud tam jsou nějaké povinné parametry, tak je nezapomeň přidat. Kdyby ti to pak pořád nešlo, tak sem ho hoď a mrkneme na něj společně.

98 slov
1 minut čtení
5. 9. 2023
Luboš Macháč

Chyba 400 většinou znamená, že server nemůže zpracovat tvůj požadavek, protože je nějak špatně formulovaný. Zkontroluj, jestli máš správnou strukturu dotazu. Někdy může být problém s tím, že zapomeneš na závorky nebo něco takovýho. Zkus si to projít znova a podívej se i na typy dat, jestli sedí. Důležité je taky zkontrolovat, jestli posíláš správný Content-Type v hlavičkách – většinou to bývá application/json. Pokud tam třeba posíláš nějaké parametry, ujisti se, že jsou správně zakódované a že všechno vypadá jak má. Když to nefunguje, zkus použít nějaký GraphQL client jako Postman nebo Insomnia, tam to můžeš lépe ladit a zjistit, co se děje. Hlavně buď trpělivý, tyhle chyby bývají často maličkosti.

111 slov
1.1 minut čtení
2. 10. 2023
Věra Benešová

Když dostáváš chybu 400, tak většinou to znamená, že něco není v pořádku s tím požadavkem, co posíláš. Zkontroluj si, jestli máš správně napsanou syntaxi dotazu. Můžeš mít třeba špatně uzavřené závorky nebo chybějící pole. Je dobrý se podívat na to, jestli jsi správně nastavil Content-Type v hlavičkách na application/json. Pokud máš autentizaci, ujisti se, že je token platnej a že ho posíláš správně. Taky si ověř, že endpoint je skutečně ten, co potřebuješ pro GraphQL a ne třeba REST API. Zkus ten dotaz otestovat v nějakém GraphQL klientovi jako Postman nebo Insomnia, to může někdy pomoc. Kdyby nic nepomohlo, tak sem dej ten dotaz, co zkoušíš, ať se na to můžeme podívat.

113 slov
1.1 minut čtení
29. 1. 2024
Radek Šindelář
GraphQL.cz/Články/Error handling
Nejčastější chyby při použití GraphQL a jak se jim vyhnoutZjistěte, jaké jsou nejběžnější chyby při práci s GraphQL a naučte se, jak se jim vyhnout. Tento článek vám přinese užitečné tipy a triky pro efektivn...
1000 slov
10 minut čtení
21. 2. 2020
Jan Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky