Jak snížit latenci dotazů v GraphQL?
Když pracuju s GraphQL, neustále se snažím optimalizovat své aplikace, ale mám pocit, že latence dotazů je pořád vyšší, než bych chtěl. Mám na mysli to, jak dlouho trvá, než se mi vrátí data po odeslání dotazu. Zkoušel jsem různé techniky, jako například batchování dotazů nebo caching, ale stále mám pocit, že tam je něco, co bych mohl udělat lépe. Zajímalo by mě, co vše je možné udělat pro snížení latence? Jak se dá efektivně využít server-side rendering v kombinaci s GraphQL? A co třeba použití fragmentů – může to nějak přispět k rychlosti přenosu dat? A co když mám hodně složitou strukturu dat, ovlivňuje to latenci? Existují nějaké nejlepší praktiky, které mi pomohou udržet dotazy co nejrychlejší? Jak je to s optimalizací resolverů? Mám zkusit použít nějaké nástroje pro monitorování výkonu? Opravdu potřebuji myslet na každou část mého API, aby to fungovalo hladce? Rád bych slyšel konkrétní příklady nebo zkušenosti od vás ostatních. Jak jste vyřešili problémy s latencí a co vám nejvíc pomohlo?