Jak mohu zrychlit svoje GraphQL dotazy?
Nedávno jsem se začal více zabývat GraphQL a už teď mám pocit, že moje dotazy jsou trošku pomalé. Vím, že není všechno jen o tom, jak dobře napíšu svůj dotaz, ale také o tom, jak je vše nastavené na serveru. Chci se zeptat, jestli má někdo tipy nebo osvědčené postupy, jak optimalizovat výkon svých GraphQL dotazů. Myslím tím třeba, jestli je lepší používat fragmenty nebo jak správně strukturovat query pro efektivnost. Je dobré mít na paměti nějaké konkrétní techniky nebo vzory kódování? Jak to děláte vy? Slyšel jsem něco o lazy loadingu a chci se ujistit, že to dělám správně. Taky by mě zajímalo, jestli má smysl cachovat odpovědi a jak se to dá udělat v praxi. Jak zvládáte situace, kdy máte hodně složitých dotazů, které obsahují více relací? Mám obavy, že bych mohl způsobit příliš mnoho requestů na server a tím pádem zpomalit celkovou odezvu. Jak si s tím poradili jiní vývojáři? Budu rád za jakékoli rady nebo odkazy na články, které by mi mohly pomoci zlepšit rychlost mých GraphQL dotazů.