Jaké bezpečnostní praktiky bych měl mít na paměti při používání REST API?
Když se bavíme o REST API, tak mě zajímá, jaké konkrétní bezpečnostní opatření bych měl zohlednit, abych zajistil, že moje aplikace bude chráněná před různými typy útoků. Myslím tím nejenom to základní jako je autentizace a autorizace, ale i další techniky, které by mohly pomoci ochránit citlivé informace. Jaké jsou nejlepší praktiky pro zabezpečení komunikace mezi klientem a serverem? Co byste doporučili v souvislosti s používáním HTTPS, případně jak správně spravovat tokeny pro API? A co třeba otázka ohledně obran proti CSRF nebo XSS útokům? Jakým způsobem se dá ochránit před těmito hrozbami při navrhování REST API? Zajímá mě také, jestli existují nějaké standardy nebo rámce, které by mi mohly pomoci implementovat bezpečnostní prvky efektivně. Rád bych věděl váš názor na to, jak důležité je mít logování a monitorování aktivit API pro detekci podezřelého chování. Zkrátka se ptám na vše, co by mohl průměrný vývojář brát v úvahu při práci s REST API, protože chci udělat všechno proto, aby moje aplikace byla co nejbezpečnější. Děkuji za vaše tipy a rady!