Jak zabezpečit GraphQL API před útoky?
V poslední době jsem hodně přemýšlel o zabezpečení mých aplikací, a vzhledem k tomu, že pracuji s GraphQL, chtěl bych se zeptat na konkrétní praktiky, které by mohly pomoci ochránit mé API před různými útoky. Mám obavy z potenciálních zranitelností, jako jsou útoky typu DDoS nebo injekce dotazů. Co byste doporučili jako nejlepší postupy pro zabezpečení GraphQL API? Existují nějaké specifické techniky pro autentizaci a autorizaci uživatelů, které by měly být implementovány? Jak je to s validací dotazů a jak zabránit nadměrnému zatížení serveru? Zajímá mě také, jestli používáte nějaké nástroje nebo knihovny, které vám pomáhají s tímto zabezpečením? A co se týče logování a monitorování aktivit na API – mají smysl v kontextu GraphQL? Jaké informace bych měl sledovat, abych byl schopen odhalit možné pokusy o útok dříve, než způsobí nějakou škodu? Myslím si, že by to mohlo být užitečné nejen pro mě, ale i pro ostatní vývojáře, kteří se zajímají o bezpečnost svých aplikací. Budu rád za jakékoli tipy a rady ohledně tohoto tématu.