Co jsou nejlepší praktiky pro optimalizaci latence u GraphQL?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší způsoby, jak snížit latenci při práci s GraphQL. Před nedávnem jsem se pustil do vývoje aplikace, která používá GraphQL jako hlavní API, a přestože to vypadá super na papíře, začínám mít pocit, že se mi nedaří dosáhnout takové rychlosti, jakou bych si představoval. Zjistil jsem, že rychlost načítání dat je klíčová pro uživatelský zážitek a čím déle se data načítají, tím hůř to vypadá. Četl jsem něco o optimalizaci dotazů a o tom, jak správně strukturovat schéma, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká. Je lepší používat fragmenty pro snížení velikosti odpovědi? A co třeba cachování? Jak moc to může ovlivnit výkon? Je dobré používat subscripce pro real-time data, nebo by to mohlo přidat další latenci? A co se týče nástrojů, které bych mohl použít k monitorování a analyzování výkonu – existují nějaké doporučení? Opravdu bych ocenil jakékoli tipy nebo zkušenosti od lidí, kteří se s tímto tématem již potýkali. Jaké postupy fungovaly vám? Co byste doporučili udělat nebo se naopak vyhnout?