GraphQL.cz/Fórum/Jednoduchý nástroj na ladění GraphQL subscriptions?

Jednoduchý nástroj na ladění GraphQL subscriptions?

Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký jednoduchý nástroj pro ladění GraphQL subscriptions, který bych mohl použít. Pracuji na projektu, kde potřebujeme implementovat reálný čas pomocí subscriptions, a občas se v tom ztrácím. Chci mít možnost snadno sledovat, co se děje v těchto subscriptions, abych mohl rychle identifikovat a opravit chyby. Zkoušel jsem nějaké nástroje, ale většina z nich mi přišla složitá a neintuitivní. Hledám něco, co by mi pomohlo lépe porozumět tomu, jak moje API funguje v reálném čase. Je tu někdo, kdo má zkušenosti s nějakým užitečným nástrojem nebo pluginem pro ladění těchto GraphQL subscriptions? Klidně bych uvítal i tipy na knihovny nebo jiné zdroje, které by mohly usnadnit práci s real-time daty. Díky moc za jakoukoli radu!

119 slov
1.2 minut čtení
3. 12. 2024
Miroslav Hloušek

Zkus se podívat na nástroj GraphQL Playground nebo Apollo Client Devtools. Oba umí dost dobře pracovat se subscriptions a jsou víc user-friendly než některé složitější alternativy. S GraphQL Playgroundem můžeš snadno testovat dotazy a subscriptions, vidíš tam i odpovědi naživo. Apollo Client Devtools zase dobře ukazuje, co se děje na klientské straně a jaký máš stav cache. Pokud tohle nebude stačit, můžeš zkoumat i další knihovny jako urql, která má taky solidní podporu pro reálný čas. Jinak doporučuji kouknout na dokumentaci k těmto nástrojům, většinou tam najdeš dost užitečný tipy, jak ladit a co sledovat pri práci s real-time daty.

100 slov
1 minut čtení
5. 1. 2025
Michaela Vyskočilová

Zkus se podívat na GraphQL Playground nebo Insomnia. Tyhle nástroje mají docela dobrý support pro subscriptions a umožňují ti sledovat, co se děje v reálném čase. Můžeš si tam snadno posílat dotazy i subscribce a vidět odpovědi v reálu. Jestli chceš něco víc robustního, tak Apollo Client má integrované ladící nástroje, které ti pomůžou s monitoringem. Další možnost je použít WebSocket debugging v prohlížeči, což můžeš využít na sledování websocket komunikace. Ať už zvolíš cokoliv, hlavně si zkontroluj, jak jsou ty subscriptions nastavený na serveru, to dost často dělá problémy.

90 slov
0.9 minut čtení
3. 12. 2024
Denisa Kolářová

Zkoušel jsem GraphQL Playground, ten je docela fajn na ladění, ale subscriptions tam nejsou úplně intuitivní. Pak je tu Apollo Client Devtools, pokud používáš Apollo, ten dokáže sledovat i subscription a ukazuje ti, co se děje v reálném čase. Je to docela užitečné. Můžeš taky zkusit Insomnia nebo Postman, oboje podporuje GraphQL a subscriptions, ale chce to trochu experimentovat. Taky bych doporučil podívat se na dokumentaci k websocketům a jak to všechno funguje. Další věc je třeba použít nějaký logger pro server, abys viděl, co se děje na backendu. Mně osobně pomohlo mít víc informací o chybách, když něco nefungovalo. Tak snad ti to trochu pomůže!

106 slov
1.1 minut čtení
29. 12. 2024
Rudolf Kuchař
GraphQL.cz/Články/GraphQL subscripce
Testování a ladění GraphQL subscriptions: Jak na to efektivně?Objevte metody a nástroje pro testování a ladění GraphQL subscriptions, které vám pomohou zlepšit výkon vaší aplikace.
1000 slov
10 minut čtení
2. 10. 2024
Tereza Horáková
Přečíst článek
Podobné otázky