DataLoader nebo tradiční metody načítání dat? Co zvolit pro GraphQL?
Při práci na své GraphQL aplikaci se mi objevila otázka, jestli bych měl použít DataLoader nebo se spolehnout na tradiční metody načítání dat. Mám nějaké zkušenosti s GraphQL, ale když přijde na optimalizaci dotazů a zpracování dat, nejsem si jistý, co je nejlepší volba. Vím, že DataLoader má za cíl minimalizovat počet dotazů do databáze, což by mohlo být užitečné, ale zároveň jsem slyšel, že tradiční metody mají svou hodnotu a někdy jsou jednodušší na implementaci. Jak to vidíte vy? Kdy je vhodné použít DataLoader a kdy byste zůstali u klasických metod jako ORM nebo přímo SQL dotazy? Je tu někdo, kdo má praktické zkušenosti s oběma přístupy a mohl by to srovnat? Jaké jsou výhody a nevýhody každého řešení? Zajímalo by mě také, jestli je v některých případech DataLoader příliš složitý a zda může vést k problémům s výkonem. Co byste doporučili pro menší projekty versus větší aplikace? Vážně bych ocenil jakékoliv tipy nebo rady, protože chci, aby moje aplikace byla co nejefektivnější a nejlépe reagovala na uživatelské požadavky.