Jak předejít problémům s výkonem při používání GraphQL? Základní tipy.
Přemýšlím o tom, jak se vyhnout různým výkonovým problémům, když pracuji s GraphQL. Čím více se do toho ponořuji, tím víc si uvědomuji, že to může být docela oříšek. Zatímco GraphQL nabízí skvělé možnosti a flexibilitu, mám obavy, že špatně navržené dotazy mohou způsobit zbytečné zatížení serveru nebo pomalou reakci aplikace. Mám několik konkrétních otázek. Jakým způsobem mohu optimalizovat dotazy, abych maximalizoval výkon? Existují nějaké osvědčené praktiky, které bych měl dodržovat při návrhu schématu? Co by mělo být prioritou – jednoduchost dotazů nebo jejich účinnost? Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás používá nějaké nástroje na sledování výkonu při práci s GraphQL. Jaké metody se osvědčily vám, abyste zjistili, kde dochází ke zpožděním? A co třeba paginace a limitování dat – je to opravdu nutné, nebo je to spíš něco navíc? Myslíte si, že by mělo být vždy jasně definováno, jaká data se vrátí na základě jednotlivých dotazů? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo rady od těch, kteří už mají s touto problematikou zkušenosti. Děkuji!