Jak automatizovat export dat v JSON pomocí GraphQL?
Nedávno jsem se dostal do situace, kdy potřebuji pravidelně exportovat data z mé aplikace do JSON formátu a přemýšlím, zda je možné tento proces nějakým způsobem automatizovat s využitím GraphQL. Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký jednoduchý návod nebo postup, který by mi mohl pomoci tento úkol zvládnout bez přílišného komplikování. Zkoušel jsem najít nějaké informace online, ale většina z nich se zaměřuje spíše na základní dotazy v GraphQL než na export dat. Mám svou databázi, která je propojena s GraphQL serverem a rád bych věděl, jak mohu snadno a efektivně vytvořit skript nebo proces, který by mi umožnil získat vybraná data a uložit je do JSON souboru. Uvažoval jsem o různých možnostech jako je použití Node.js nebo Pythonu, ale vůbec nevím, kde začít. Je možné použít například nějaké knihovny pro práci s GraphQL a JSON, které by to usnadnily? A co třeba plánování úloh v systému, jak bych to mohl nastavit, aby se to dělalo pravidelně? Jsem si jistý, že někteří z vás mají zkušenosti s podobnými úkoly a rád bych slyšel vaše tipy a rady, jak na to jít efektivně a s co nejmenším úsilím. Budu vděčný za jakoukoli pomoc nebo odkazy na užitečné zdroje!