Jak fragmenty v GraphQL mohou pomoci s načítáním zbytečných dat?
Mám takový problém, že když pracuji s GraphQL, občas se mi stává, že načítám víc dat, než ve skutečnosti potřebuju. To mě vždycky štve, protože to nejen zpomaluje aplikaci, ale taky to zatěžuje server a spotřebovává to zbytečně šířku pásma. Zjistil jsem, že existují fragmenty, ale úplně nevím, jak je použít tak, aby mi opravdu pomohly. Jak přesně fragmenty fungují a jak mi můžou ulevit od těchto problémů s načítáním zbytečných dat? Má někdo zkušenosti s tím, jak je správně implementovat do mého GraphQL dotazu? Můžu díky nim lépe organizovat data a vyhnout se tomu, že dostanu obrovský objem informací najednou? Rád bych slyšel příklady z praxe a tipy na to, co dělat a co nedělat. Taky mě zajímá, jestli je nějaký rozdíl v použití fragmentů v porovnání s klasickými dotazy. Je lepší používat fragmenty vždycky nebo jenom v určitých situacích? Jak se vyhnout situacím, kdy si myslím, že fragmenty využívám správně, ale ve skutečnosti jenom komplicuju svůj kód? Díky moc za všechny rady a názory!