Můžu použít OAuth 2.0 pro autentizaci v GraphQL API?
Před nějakou dobou jsem začal pracovat na projektu, kde plánujeme implementovat GraphQL API a zjistil jsem, že autentizace je pro mě stále trochu španělskou vesnicí. Zajímalo by mě, jestli je možné využít OAuth 2.0 jako autentizační metodu v takovémto API. Mám už nějaké zkušenosti s REST API, kde OAuth 2.0 fungoval skvěle, ale u GraphQL mám pocit, že by to mohlo být trochu jinak. Vím, že GraphQL umožňuje dotazy a mutace v jednom požadavku, což může být komplikované z hlediska správy tokenů a oprávnění. Jak to vlastně funguje v kontextu GraphQL? Mám se obávat nějakých specifických problémů nebo limitací? A co třeba správa uživatelů a jejich rolí? Uvažoval jsem také o tom, jak by bylo nejlepší implementovat ověřování uživatele – mám udělat middleware pro autorizaci, nebo je lepší mít něco jako directive přímo ve schema? Určitě je tu spousta lidí, kteří mají zkušenosti s tímto tématem, tak bych rád slyšel vaše názory a rady. Je to pro mě důležité, protože autentizace je klíčová součást každé aplikace a nechci udělat nějakou zásadní chybu.