Jak snížit latenci GraphQL dotazů v mobilní aplikaci?
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně optimalizace GraphQL dotazů, konkrétně pro mobilní aplikaci. Uvažoval jsem o různých přístupech k zlepšení rychlosti načítání dat, protože jsem si všiml, že latence při provádění těchto dotazů je dost vysoká a negativně ovlivňuje uživatelský zážitek. Zkoušel jsem implementovat caching na úrovni klienta, ale výsledky byly stále nedostatečné. Rád bych se dozvěděl, jaké techniky nebo best practices používáte vy, abyste snížili latenci GraphQL dotazů ve svých aplikacích. Mám na mysli nejen optimalizaci samotných dotazů, ale také to, jak správně strukturovat API, aby bylo efektivnější. Napadlo mě například dělat menší dotazy s konkrétními poli místo jednoho velkého dotazu, ale nejsem si jistý, jestli to má smysl. Také mě zajímá, jestli jsou nějaké knihovny nebo nástroje, které by mohly pomoci s optimalizací. Jaké máte zkušenosti s monitorováním výkonu GraphQL? Jaké metriky sledujete a jaké nástroje používáte? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo rady, které by mi mohly pomoci zrychlit naši mobilní aplikaci. Děkuji!