Chybové kódy v GraphQL - Jak to funguje?
Zajímalo by mě, jestli je možné v GraphQL používat různé chybové kódy pro různé typy chyb, které se mohou při práci s API vyskytnout. Když se podívám na REST API, tak tam je to celkem jasné, protože máme standardní HTTP status kódy, které nám říkají, co se stalo. Například 404 pro nenalezené zdroje nebo 500 pro serverové chyby. Ale co GraphQL? Vždycky jsem měl pocit, že GraphQL je jiný ve způsobu, jakým zpracovává chyby a vrací odpovědi. Četl jsem něco o tom, že místo aby vracelo status kódy jako REST, GraphQL obvykle vrací odpovědi ve formátu JSON, kde jsou chyby zahrnuty jako pole v odpovědi. To samozřejmě zní zajímavě a flexibilně, ale přemýšlím, jestli tím pádem nemohu mít různá chybová hlášení pro různé typy problémů. Například když selže autentizace uživatele, nebo když pokus o získání dat selže kvůli špatnému ID. Vypadá to, že bych mohl mít v odpovědi více informací o tom, co se stalo, ale co ty chybové kódy? Mám možnost nějakým způsobem definovat a používat specifické chybové kódy pro různé scénáře? Nebo je to spíš tak, že GraphQL prostě ignoruje klasické HTTP status kódy a já bych měl pracovat pouze s těmi JSON chybami? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních vývojářů ohledně této problematiky.