Jak mám správně formátovat JSON odpovědi v GraphQL?
Zdravím všechny, potřeboval bych se zeptat, jak vlastně správně formátovat JSON odpovědi v GraphQL. Někde jsem četl, že GraphQL má svoje specifické způsoby, jak strukturovat data, a tak se obávám, abych to nedělal špatně. Když posílám dotazy na server, tak mi často vrací data v nějakém formátu, který úplně nechápu. Snažím se to nějak rozluštit a porovnat s klasickým REST API, ale tam bylo všechno jasnější. V GraphQL se prý dost často používají objekty a pole a já bych chtěl vědět, jestli je potřeba dodržovat nějaké speciální konvence nebo standardy při vytváření těch JSON odpovědí. Mám také pocit, že pokud data nebudou správně zformátovaná, tak by mohlo dojít k chybám při parsování na straně klienta. Jaké typy dat by měly být zahrnuty do odpovědi? Je třeba tam mít i chyby nebo statuty odpovědí, jako je to běžné v REST API? Jaké jsou nejlepší praktiky pro strukturování těchto odpovědí tak, abychom měli jasný a přehledný výstup pro frontend? A co když třeba používám nějaké specifické knihovny nebo frameworky? Ovlivňuje to nějak způsob, jakým bych měl formátovat ty odpovědi? Byl bych moc vděčný za jakékoli tipy nebo odkazy na zdroje, které by mi to mohly objasnit. Díky moc!