Jaký je nejlepší způsob, jak cache-it odpovědi v GraphQL?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl zlepšit vykonávání mé aplikace, která používá GraphQL a narazil jsem na otázku, jak vlastně nejlíp cache-it odpovědi. Vím, že caching může výrazně zvýšit výkon a snížit zátěž serveru, ale tak nějak nevím, kde začít. Zkoušel jsem různé přístupy, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší pro GraphQL. Mám zkušenosti s REST API a tam to bylo docela jasné, ale u GraphQL je to pro mě zatím španělská vesnice. Jaké jsou tedy osvědčené metody používání cache v rámci GraphQL? Měli byste uvažovat o cachování na úrovni serveru nebo na úrovni klienta? Je lepší použít nějakou knihovnu jako Apollo Client nebo Relay pro cachování? Co třeba server-side caching? Jak to všechno funguje dohromady? Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých přístupů? A co se týče invalidace cache, to je pro mě ještě větší záhada. Jak to funguje v praxi, když se data změní? Měl bych se obávat toho, že uživatelé uvidí staré údaje? Celkově bych rád slyšel vaše zkušenosti a tipy na téma caching v GraphQL a jak to implementovat správně. Děkuju moc!