Jak se vyhnout n+1 dotazům v GraphQL?
Pojďme si promluvit o jednom z nejčastějších problémů, které se vývojáři potýkají, když pracují s GraphQL, a to jsou n+1 dotazy. Zajímalo by mě, jak se dá tomuto problému vyhnout nebo ho alespoň minimalizovat při práci s dotazy na databázi. Vím, že n+1 dotazy mohou způsobit obrovské zpomalení aplikace, protože místo toho, abychom získali všechna potřebná data najednou, musíme provádět několik jednotlivých dotazů, které se pak rychle nasčítávají a způsobují problémy s výkonem. Jaké techniky nebo osvědčené postupy byste tedy doporučili, pokud bych chtěl efektivně optimalizovat své GraphQL dotazy? Existují nějaké specifické knihovny nebo nástroje, které by mohly pomoci s tímto problémem? A co třeba techniky jako je batchování nebo načítání dat v určitých intervalech? Mohli byste se podělit o nějaké příklady, kdy se vám podařilo tento problém vyřešit ve svých projektech? Mám pocit, že se mi to zatím moc nedaří a rád bych slyšel vaše názory na to, jak nejlépe přistupovat k tomuto problému v kontextu moderních aplikací využívajících GraphQL.