Jak zabezpečit moje GraphQL microservices před útoky?
Mám pár otázek ohledně zabezpečení mých GraphQL microservices. V poslední době se dost věnuji vývoji aplikací a přemýšlím, jak efektivně ochránit své API před různými útoky, jako jsou DDoS, SQL injection nebo i neautorizovaný přístup. Vím, že GraphQL má své specifika, a tak si nejsem jistý, jaké nejlepší praktiky bych měl uplatnit. Je dobré mít nějaké limity dotazů nebo hned implementovat autentizaci a autorizaci? Jak se vůbec chránit před tím, aby někdo nezískal citlivé informace pomocí špatně napsaných dotazů nebo mutací? Také uvažuji o použití nějakého middlewaru pro validaci vstupních dat, ale nevím, jestli to je dostatečné. Mám strach z toho, že pokud nebudu mít bezpečnost dobře ošetřenou, může to mít vážné následky pro mou aplikaci a uživatele. Jaké konkrétní nástroje nebo techniky doporučujete pro ochranu GraphQL microservices? Je lepší se zaměřit na frontendovou ochranu nebo i na serverovou část? Byl bych rád za jakékoli tipy, rady nebo zkušenosti, protože si chci být jistý, že moje aplikace bude v bezpečí a že se vyhnu problémům s útoky. Děkuji všem za pomoc!