Jaké nástroje používáte na testování GraphQL a REST API?
Dotaz, který mě už delší dobu trápí a rád bych se dozvěděl víc od ostatních vývojářů. V poslední době jsem se začal více věnovat jak GraphQL, tak REST API, a začínám si uvědomovat, jak důležité je mít pro tyto technologie správné nástroje na testování. Mám pár oblíbených, ale zajímalo by mě, co používáte vy. Jaké nástroje považujete za nezbytné pro testování GraphQL a REST API? Používáte něco jako Postman nebo Insomnia pro REST API, nebo máte nějaké specializované nástroje pro GraphQL? Jak zvládáte testování různých scénářů a případů použití? Třeba i automatizované testy? Mě osobně zajímá, jestli máte nějaké tipy na knihovny nebo frameworky, které by mohly zjednodušit práci s testováním těchto technologií. Jaké jsou vaše zkušenosti s integrací těchto nástrojů do vašeho vývojového procesu? Nebo máte nějaké rady ohledně toho, co se vyplatí při testování sledovat a na co si dát pozor? Rád bych slyšel názory a zkušenosti od různých lidí z komunity, protože věřím, že každý má svoji vlastní cestu, jak se vypořádat s těmito výzvami.