Jak snadno vytvářet dokumentaci z GraphQL dotazů?
V poslední době se hodně zajímám o GraphQL a jeho využití v různých projektech. Čím víc do toho pronikám, tím víc zjišťuji, že dokumentace je klíčová pro úspěšné používání API. Zjistil jsem, že vytváření dokumentace k GraphQL dotazům může být opravdu složité a časově náročné, zejména pokud máte spoustu různých dotazů a mutací. Proto se chci zeptat, jestli existují nějaké nástroje nebo knihovny, které by mi mohly usnadnit tento proces. Rád bych věděl, jestli někdo z vás už vyzkoušel například nástroje jako Apollo, GraphiQL nebo něco podobného, co by umožnilo generovat dokumentaci automaticky na základě existujících dotazů. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Pomohly vám tyto nástroje ušetřit čas? Jaké funkce považujete za nejdůležitější při výběru takového nástroje? Vím, že některé platformy nabízejí i vizuální nástroje pro práci s API, které by mohly být užitečné při dokumentování dotazů. Jaký je váš názor na integraci těchto nástrojů do workflow vývoje? Také by mě zajímalo, zda máte nějaké tipy na nejlepší postupy pro strukturování dokumentace k API a jak ji udržovat aktuální. Předem díky za vaše rady a tipy!