GraphQL.cz/Fórum/MockedProvider a Storybook pro GraphQL komponenty

MockedProvider a Storybook pro GraphQL komponenty

Zajímalo by mě, jestli je možné použít MockedProvider pro testování GraphQL komponent v Storybooku. Mám takové komponenty, které jsou hodně závislé na datech z GraphQL a chci je mít pěkně viditelné a funkční i v rámci Storybooku. Uvažoval jsem o tom, že bych mohl MockedProvider využít k tomu, abych simuloval odpovědi serveru, což by mi mohlo ušetřit spoustu času a usnadnit testování různých stavů komponent. Narazil jsem ale na pár článků, kde se tohle téma moc neřešilo, tak teď nevím, jestli je to dobrý nápad. Mám strach, že by to mohlo způsobit nějaké problémy s implementací nebo by to nemuselo fungovat tak, jak si představuji. Takže se ptám, máte někdo zkušenosti s používáním MockedProvider v Storybooku? Je to vůbec rozumné řešení nebo existují lepší alternativy? Jaké jsou možné úskalí, na která bych si měl dát pozor? Děkuju za jakoukoli radu!

140 slov
1.4 minut čtení
10. 8. 2023
Helena Kyselová

Jo, MockedProvider se dá v Storybooku použít a je to celkem fajn nápad. Pomocí něj můžeš simulovat GraphQL dotazy a odpovědi, takže si můžeš vyzkoušet, jak tvoje komponenty reagují na různý data. To ti ušetří hromadu času, protože nemusíš mít nastavený backend nebo se starat o reálný API volání.

Myslím, že to funguje docela hladce, ale občas můžeš narazit na problémy s tím, jak jsou ty data strukturovaný. Takže je dobrý mít jasno, co přesně očekáváš v odpovědích. Také si dej pozor na to, aby jsi správně nastavil mocky pro všechny stavy, co chceš testovat – jako úspěch, chybu atd.

Pokud se ti podaří správně nastavit datový mocky, tak by to mělo fungovat bez větších problémů. Je to rozhodně rozumný řešení a usnadní ti práci při vývoji a testování. Klidně to zkus a uvidíš sám.

135 slov
1.4 minut čtení
29. 11. 2024
Barbora Benešová

Jo, MockedProvider se dá v Storybooku docela fajn využít. Mělo by to fungovat tak, jak si představuješ. V podstatě si vytvoříš mock data pro tvoje GraphQL dotazy a pak je použiješ k simulaci odpovědí. Je to super pro testování různých stavů bez nutnosti se připojovat na server. Možná narazíš na nějaké drobnosti ohledně synchronizace nebo lifecycle metody komponent, ale většinou to jde hladce. Jen si dej pozor na to, aby ses ujistil, že tvé mock data jsou reprezentativní pro reálné případy, jinak můžeš skončit s komponentou, co v produkci nefunguje tak, jak by měla. Jinak fakt dobrý nápad a šetří to čas na testování.

104 slov
1 minut čtení
28. 10. 2024
Jarmila Dobešová

Jasně, MockedProvider se dá v Storybooku použít a je to fakt užitečný. Můžeš si s tím simulovat odpovědi z GraphQL serveru, což ti umožní testovat různé scénáře bez nutnosti mít běžící backend. Je to super pro vizuální ukázky a funkčnost komponent. Musíš ale dávat pozor na to, jakým způsobem ty mocky nastavíš, aby ses vyhnul zmatkům. Můžeš narazit na problémy, když máš složitější dotazy nebo když se ti komponenty chovají jinak v reálném prostředí versus v mockovaném. Ujisti se, že víš, co tvé komponenty potřebují, protože jinak ti pak může chybět data nebo props potřebný k renderování. Sice to může zabrat nějaký čas na nastavení, ale určitě se to vyplatí pro snadnější vývoj a testování. Takže jo, jdi do toho!

120 slov
1.2 minut čtení
9. 11. 2024
Magdaléna Horálková
GraphQL.cz/Články/Storybook a React-GraphQL intergrated
Jak efektivně testovat GraphQL komponenty ve Storybooku?Podrobný návod na testování GraphQL komponentů ve Storybooku s nejlepšími praktikami a tipy pro vývojáře.
1000 slov
10 minut čtení
5. 11. 2020
Ondřej Kučera
Přečíst článek
Podobné otázky