Integrace GraphQL a Storybooku – co všechno bych měl vědět?
Při práci na projektech s využitím moderních technologií jsem narazil na téma integrace GraphQL a Storybooku. Rád bych se dozvěděl, co všechno by bylo dobré mít na paměti, když se chystám tyto dva nástroje spojit. Jaké jsou nejlepší praktiky pro nastavení Storybooku, aby mohl efektivně spolupracovat s GraphQL? Je nutné mít nějakou speciální konfiguraci serveru nebo klienta, aby se vše správně načítalo? A co třeba mockování dat – je nějaký doporučený způsob, jak to udělat, abych si mohl v Storybooku vyzkoušet komponenty s reálnými daty z GraphQL bez nutnosti spouštět celou aplikaci? Zajímá mě také, zda existují nějaké knihovny nebo pluginy, které by mohly tento proces usnadnit. Mám taky obavy, jestli neexistují nějaké výkonnostní problémy při práci s GraphQL v rámci Storybooku. Jsem si vědom toho, že Storybook je skvělý nástroj pro vytváření izolovaných komponentů, ale jak moc to ovlivňuje výkon při použití dotazů na API? A co dokumentace? Jaké zdroje byste doporučili pro získání dalších informací? Doufám, že se najdou lidé, kteří mají zkušenosti s touto kombinací a podělí se o své tipy a triky.