Jak nejlépe zabezpečit autentizaci pro naše GraphQL API?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro zabezpečení autentizace v našem GraphQL API. Mám na mysli nejen to, jak implementovat autentizaci uživatelů, ale také jak chránit citlivá data a zajistit, aby se k našemu API nedostali neoprávnění uživatelé. Slyšel jsem o různých metodách, jako je použití JWT tokenů nebo OAuth 2.0, ale nejsem si jistý, co by bylo pro naši aplikaci nejvhodnější. Vím, že GraphQL má své specifické potřeby ohledně autentizace a autorizačních mechanismů, a tak bych rád znal názory ostatních vývojářů na to, jaké techniky a knihovny používají. Také bych se chtěl zeptat, zda existují nějaké specifické bezpečnostní hrozby, kterým bychom se měli vyhnout při práci s GraphQL. Je dobré mít nějakou formu rate limiting nebo throttlingu na našem API? Jakou roli hraje CORS v autentizaci pro GraphQL? A co třeba implementace role-based access control? Jaký přístup byste doporučili pro typické scénáře? Rád bych slyšel o vašich zkušenostech a best practices, které vám pomohly zvýšit bezpečnost vašeho GraphQL API.