Chyby při nasazení GraphQL na bezserverové platformy
Zajímalo by mě, jaké jsou nejčastější chyby, které lidé dělají, když se pokoušejí nasadit GraphQL na bezserverové platformy. Mám na mysli situace, kdy se snažíme zkombinovat výhody GraphQL s flexibilitou a škálovatelností bezserverových architektur. Třeba jaké problémy mohou nastat s výkonem, když se používají příliš složité dotazy nebo když není správně nastavená cache. Slyšel jsem také, že špatné odhadnutí nákladů na volání API může být problém, zvlášť když se využívají různé služby a funkce. A co bezpečnost? Jaké jsou běžné chyby v autentizaci a autorizaci při práci s GraphQL v bezserverovém prostředí? Zajímalo by mě i to, jestli se někdo setkal s potížemi při ladění nebo monitorování výkonu aplikace postavené na GraphQL. Dále bych rád věděl, jestli existují nějaká specifická doporučení pro práci s datovými zdroji v takovémto nastavení, abychom minimalizovali riziko problémů. Jaké nástroje nebo techniky byste doporučili pro hladší integraci GraphQL do bezserverového přístupu? Každé sdílení zkušeností by mi hodně pomohlo.