Nastavení WebSocket serveru pro GraphQL
Zajímalo by mě, jak správně nastavit WebSocket server pro GraphQL aplikaci? Mám už nějakou představu o tom, jak funguje GraphQL a vím, že WebSocket je skvělý pro real-time aktualizace, ale nevím, jak tyto technologie propojit. Mám už vytvořený základní GraphQL server pomocí Node.js a Apollo Server, ale chci implementovat WebSocket, abych mohl posílat notifikace nebo měnit stav aplikace okamžitě. Jaké knihovny bych měl použít? Mám přemýšlet o Apollo Clientu pro připojení na front-endu nebo mám zkusit něco jiného? Co všechno musím mít na paměti při nastavování WebSocket serveru? Jakým způsobem budu zajišťovat, aby se klienti mohli snadno připojit a dostávat data v reálném čase? Jak fungují subscription v rámci GraphQL a jak je propojit s WebSocket? Je potřeba nastavovat něco speciálního na serveru, aby to fungovalo správně? A co bezpečnost? Měl bych nějak chránit komunikaci mezi klientem a serverem? Byl bych moc vděčný za nějaké tipy nebo příklady, které by mi pomohly tohle všechno dát dohromady. Díky moc!