Může být GraphQL API a WebSocket server na stejném URL?
Zajímalo by mě, jestli je možné mít GraphQL API a WebSocket server běžící na stejném URL. Představoval jsem si, že bych mohl mít jednu adresu pro všechny své požadavky, což by mohlo usnadnit správu endpointů a zjednodušit připojení na klientské straně. Vím, že GraphQL je skvělý pro dotazy a manipulaci s daty, zatímco WebSocket poskytuje real-time komunikaci, ale nevím, zda je technicky možné oba tyto protokoly zkombinovat na jednom místě. Jak by to vlastně fungovalo? Musel bych nějak rozlišovat mezi typy požadavků, nebo to jde udělat automaticky? A co třeba CORS nebo další bezpečnostní aspekty? Dotýká se to nějak i výkonu nebo latence? Hledal jsem nějaké informace, ale většinou jsem narazil jen na teoretické úvahy a žádné konkrétní příklady. Doufám, že se najde někdo, kdo má s touto kombinací zkušenosti nebo by mohl poskytnout nějaké tipy. Každopádně se mi to zdá jako zajímavý koncept a rád bych věděl, zda to má smysl nebo jestli bych se měl raději držet osvědčených praktik a mít pro každou technologii vlastní URL.