Jak mohu omezit rekurzivní dotazy v GraphQL?
Když pracuji s GraphQL, čím dál víc si uvědomuji, jak moc se mi rekurzivní dotazy dostávají pod kůži. Vím, že jsou občas užitečné, ale zároveň mám pocit, že mohou způsobovat zbytečné komplikace a zpomalovat výkon mých aplikací. Například, když se pokouším získat data o uživatelských profilech a poté o jejich přátelích, tak je jasné, že se to může rychle zvrhnout a já se ocitnu ve smyčce, ze které není úniku. Jak tedy mohu omezit tyto rekurzivní dotazy? Existují nějaké osvědčené postupy nebo doporučení, jak to udělat efektivně? Mám na mysli způsoby, jak nastavovat limity na hloubku dotazů nebo jak se vyhnout situacím, kdy by uživatel mohl dostat příliš mnoho dat najednou. Myslím, že by to mohlo být zajímavé téma pro debatu. Taky bych rád věděl, jestli někdo z vás měl podobné problémy a co vám pomohlo. Narazil jsem na pár knihoven a technik, ale nevím, co je nejlepší volba pro mé konkrétní potřeby. Jak to řešíte vy? Víte o nějakých konkrétních nastaveních nebo experimentech, které by mi mohly pomoci? Vím, že GraphQL je super flexibilní, ale občas mám pocit, že ta flexibilita může být i na škodu. Děkuji za všechny tipy!