Jak nastavím limity pro maximální počet vracených položek v GraphQL?
Přemýšlím, jak správně nastavit limity pro maximální počet položek, které se mohou vrátit z mé GraphQL API. Mám pocit, že to je důležité pro optimalizaci výkonu a také pro ochranu proti případným DDoS útokům nebo nadměrnému zatížení serveru. Rád bych věděl, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo specifické metody, jak toho dosáhnout. Je dobré použít argumenty přímo v dotazu, nebo mám implementovat nějaké globální nastavení na serverové úrovni? Zda by nebylo lepší zavést paging nebo limitaci přímo v resolveru? Jaké jsou klady a zápory různých přístupů? Mám obavy, že pokud limit nebudu mít nastavený správně, moje API bude buď příliš restriktivní, nebo naopak povolí příliš mnoho dat najednou. Chtěl bych slyšet názory zkušenějších vývojářů a jaké konkrétní nástroje nebo knihovny používáte pro správu těchto limitů. Vím, že GraphQL je velmi flexibilní, ale právě ta flexibilita mě trošku mate. Takže pokud někdo má nějaké tipy nebo doporučení, jak na to efektivně a bez problémů, budu velmi vděčný. Děkuji!