Jak optimalizovat složené dotazy v GraphQL pro rychlejší načítání dat?
Zajímalo by mě, jak se dá optimalizovat rychlost složených dotazů v GraphQL, protože mám pocit, že když používám více nested dotazů, tak se mi to celé hrozně zpomaluje. Vím, že GraphQL je super na flexibilitu a efektivitu, ale občas mi přijde, že když se pokusím vytáhnout víc dat najednou, tak to trvá věčnost. Myslím, že bych měl nějakým způsobem nastavit query nebo použít fragmenty, ale nevím přesně jak na to. Zkoušel jsem i nějaké caching techniky, ale ne vždy to dává smysl a občas se mi data neaktualizují jak bych chtěl. Mám taky pocit, že když například volám API pro uživatelské informace a pak k tomu ještě další informace o příspěvcích nebo komentářích, tak se mi ty dotazy hrozně nahrnují a pak to celé trvá kýble času. Existuje nějaký konkrétní přístup nebo technika, jak efektivně optimalizovat tyto složené dotazy? A co třeba paginace? Jak ji správně implementovat v GraphQL? Bude mi to opravdu pomáhat s výkonem? Rád bych slyšel nějaké praktické tipy nebo best practices, co funguje ostatním vývojářům, protože bych opravdu potřeboval urychlit načítání dat ve svých aplikacích. Dík za jakékoliv rady!