Co je caching a jak mi může pomoci s výkonem GraphQL API?
Mám takový dotaz ohledně cachingu, protože jsem slyšel, že by mohl výrazně zlepšit výkon mých GraphQL API a vlastně i celkové uživatelské zkušenosti. Já moc nevím, co přesně caching obnáší a jak to funguje, ale vím, že když se něco uloží do paměti, tak by to mohlo zrychlit načítání dat. Zajímalo by mě, zda se caching používá jen pro statická data nebo i pro dynamické dotazy v GraphQL? Jaký by byl ideální přístup k implementaci cachingu u GraphQL? Mluvil jsem s pár kolegy a zaznělo tam, že existují různé typy cachingu, jako je třeba server-side nebo client-side caching. Co si o tom myslíte? Jaké jsou výhody a nevýhody těchto přístupů? A co když například moje API často mění data? Mění to nějak zásadně způsob, jakým bych měl caching nastavit? Vím, že existují i nějaké knihovny a nástroje na caching speciálně pro GraphQL, ale nemám představu, který z nich je nejlepší. Nechci se pouštět do něčeho složitého bez základního porozumění, takže bych rád znal vaše názory a zkušenosti. Byl bych vděčný za jakékoli tipy nebo rady, které by mi pomohly lépe pochopit, jak může caching ovlivnit výkon mého API a co všechno to obnáší.