Zpomalení GraphQL API - co s tím?
Hledám pomoc, protože moje GraphQL API začíná být opravdu pomalé a nevím, co s tím. Někdy se zdá, že odpovědi přicházejí jako v některém z těch starých dial-up připojení. Mám podezření, že to může být způsobeno tím, jak jsem si nastavil dotazy, ale nejsem si jistý. Nevím, jestli je to tím, že mám příliš složité dotazy, nebo jestli třeba přetěžuji server nějakým způsobem. Zkoumal jsem různé techniky optimalizace, ale nedaří se mi najít to pravé řešení. Někdo říkal něco o lazy loadingu a paginaci, ale nejsem si jistý, jak to implementovat v mém případě. Taky jsem slyšel o nějakých nástrojích na sledování výkonu API, ale nemám s tím zkušenosti. Může mi někdo poradit, co všechno bych měl zvážit a jaké kroky podniknout? Je vůbec možné zrychlit existující API bez toho, abych musel dělat zásadní změny? Jaké jsou nejlepší praktiky pro optimalizaci GraphQL dotazů? Myslíte si, že by pomohlo nějaké caching nebo by bylo lepší se zaměřit na refaktoring samotného schématu? Rád bych slyšel názory a tipy od ostatních vývojářů, kteří se potýkali s podobnými problémy.