Co potřebuju vědět o ověřování v gRPC a jeho integraci do GraphQL?
Přemýšlím, jak nejlépe implementovat ověřování uživatelů, když pracuji s gRPC a GraphQL. Mám pár otázek ohledně toho, jak tyto dvě technologie spolupracují, protože jsem slyšel, že gRPC je skvělý pro efektivní komunikaci a GraphQL zase pro flexibilní dotazy. Jaký je nejlepší způsob, jak implementovat autentizaci v gRPC? Vím, že existují různé metody, jako třeba tokeny nebo certifikáty, ale co je pro můj případ nejlepší? A co se týče integrace s GraphQL, jak vlastně ověřování funguje? Mám používat middleware pro ověřování API požadavků v GraphQL nebo to mám řešit přímo na úrovni gRPC? Jak zajistit, aby se mi podařilo udržet bezpečnost a zároveň efektivitu? Také by mě zajímalo, zda existují nějaké knihovny nebo nástroje, které usnadňují tuto integraci. Je také nutné mít na paměti určité best practices při navrhování API pro ověřování? Nakonec bych rád věděl, jestli jsou nějaké specifické problémy nebo úskalí, na které bych měl dát pozor při práci s těmito technologiemi dohromady. Díky za pomoc!