Kdy použít Dataloader místo Apollo Client?
Mám takový dotaz, který mi nedá spát. V poslední době se čím dál víc zajímám o GraphQL a různá řešení pro práci s daty. Narazil jsem na Dataloader a Apollo Client, ale pořád si nejsem jistý, kdy je vhodné použít jedno nebo druhé. Dataloader vypadá jako skvělý nástroj pro optimalizaci načítání dat, ale Apollo Client má zase spoustu funkcí a možností, které mi přijdou užitečné při práci s GraphQL. Zajímá mě tedy, kdy se opravdu vyplatí sáhnout po Dataloaderu a kdy bych měl zůstat u Apollo Clientu. Je třeba se zaměřit na konkrétní případy použití nebo to závisí na velikosti projektu? Mám pocit, že Dataloader je lepší pro serverové aplikace, ale co když dělám frontendovou aplikaci? Je v tom nějaký rozdíl? A jak je to s výkonem? Mám obavy, že pokud si vyberu špatné řešení, můžu si zbytečně zkomplikovat práci nebo dokonce zpomalit aplikaci. Nechtěl bych se dostat do situace, kdy budu muset hodně přepracovávat kód jen proto, že jsem si nevybral správný nástroj od začátku. Pokud máte nějaké zkušenosti nebo tipy, jak tyto dva nástroje porovnat a co brát v úvahu při rozhodování, budu moc rád za každou radu.