Jak začít s integrací GraphQL do REST API?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá začít s integrací GraphQL do mého stávajícího REST API. Mám už nějakou dobu fungující aplikaci, která využívá klasické RESTful endpointy, ale slyšel jsem, že GraphQL nabízí spoustu výhod, jako je efektivnější načítání dat a větší flexibilita pro klienty. Nechci ale přijít o to, co už mám, takže by mě zajímalo, jaký je nejlepší přístup k tomu, abych mohl postupně přidávat GraphQL k mému existujícímu systému. Myslíte, že je lepší začít s úplnou přestavbou API, nebo se můžu pokusit o nějakou hybridní variantu, kde budu mít vedle sebe REST a GraphQL? Jaké technologie nebo knihovny byste doporučili pro usnadnění této integrace? A co třeba migrace dat – je potřeba zásadně přepracovat databázový model nebo stačí pouze vytvořit nové dotazy a mutace v GraphQL? Vím, že každý projekt je jiný, ale rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, jak se s tímto přechodem vypořádali. Jaké jsou hlavní úskalí, na která bych si měl dávat pozor při integraci GraphQL do REST API? Rád bych se vyhnul zbytečným chybám a problémům v budoucnu.