Jak vybrat první API, které přepnu na GraphQL?
Když už jsem se rozhodl, že chci přejít na GraphQL, tak se mi honí hlavou spousta otázek. Jak vlastně vybrat to správné API, které bych měl přepnout jako první? Vím, že GraphQL přináší spoustu výhod jako flexibilitu a efektivitu, ale kde začít? Co třeba vzít v úvahu při výběru? Mám zvolit nějaké malé API, nebo rovnou skočit do něčeho většího a složitějšího? Jaké jsou faktory, které by mě měly vést k rozhodnutí? Je lepší začít s něčím jednoduchým, co už znám, nebo se pokusit o něco nového? A co když udělám chybu při výběru? Jak moc je důležité mít dokumentaci k API už teď, když přecházím na GraphQL? Měla by být API dobře zdokumentována, nebo si myslíte, že se s tím nějak poperu později? A co výkon? Mělo by pro mě být důležité, jak rychle to API funguje? Nebo je všechno o tom, co chci s GraphQL dělat a jaké mám cíle? Také bych rád slyšel názory na to, zda je lepší mít REST API s mnoha koncovými body nebo spíš jedno komplexní API v GraphQL. Jsem docela zmatený ze všech těch možností a rád bych slyšel názory ostatních. Jak jste vybírali vy? Co byste doporučili a na co si dát pozor?