GraphQL.cz/Fórum/Jak připojit Sentry k mému GraphQL API?

Jak připojit Sentry k mému GraphQL API?

Právě jsem začal s vývojem svého GraphQL API a chtěl bych ho udělat co nejvíc robustním a bezpečným. V poslední době jsem se dozvěděl o Sentry, což je nástroj, který by mi mohl pomoci sledovat chyby a výkonnost mé aplikace. Mám ale trochu zmatek ohledně toho, jak přesně připojit Sentry k mému GraphQL API. Zajímalo by mě, jestli někdo máte nějaké tipy nebo zkušenosti s implementací Sentry v kombinaci s GraphQL. Myslím si, že sledování chyb v reálném čase by mi mohlo hodně pomoci, ale nejsem si jistý, jak to celé nastavit. Co všechno musím udělat? Musím instalovat nějaké konkrétní balíčky nebo moduly? Jakým způsobem se Sentry integruje do resolverů v GraphQL? A co třeba nějaké specifické nastavení nebo konfigurace, které bych měl mít na paměti? Každý rád přidává nové funkce do svých projektů, ale potřebuju vědět, jak správně začít a na co si dát pozor. Jakou dokumentaci jste použili? Kde najdu příklady nebo tutoriály, které mi mohou usnadnit celý proces? Bylo by super mít možnost zjistit, kde se mi při vývoji daří a kde mám naopak rezervy. Takže pokud máte nějaké rady nebo dokonce krok za krokem návod, budu opravdu vděčný.

192 slov
1.9 minut čtení
30. 7. 2023
Blanka Vlčková

Takže, pokud chceš připojit Sentry k tvému GraphQL API, je to celkem jednoduchý proces. Nejprve si musíš nainstalovat Sentry SDK, což můžeš udělat pomocí npm nebo yarn. Prostě spustíš něco jako npm install @sentry/node nebo yarn add @sentry/node. Pak je potřeba inicializovat Sentry v tvém serverovém souboru, třeba v tom, kde máš nastavený Express server.

Příklad: stačí zavolat Sentry.init(\{ dsn: 'tvůj-dsn' \});, kde dsn je ten odkaz, co dostaneš z Sentry po registraci. Pak budeš chtít zachytávat chyby v resolvers. To můžeš udělat tak, že obalíš svůj resolver do bloku try-catch a pokud dojde k chybě, tak ji pošleš do Sentry pomocí Sentry.captureException(err);.

Je dobré také přidat middleware pro Sentry, aby ti to automaticky zachytávalo všechny neočekávané chyby na úrovni serveru. Takže použij app.use(Sentry.Handlers.requestHandler()); a potom nezapomeň na app.use(Sentry.Handlers.errorHandler()); po všech ostatních middlewares.

Můžeš si projít dokumentaci Sentry, tam je toho spousta a najdeš i příklady, jak s tím pracovat konkrétně s GraphQL. Je dobré vědět, že Sentry má i možnost sledovat výkon, což je super funkce. Takže určitě se na to podívej.

Jinak doporučuju kouknout na nějaké tutoriály na YouTube nebo blogy o integraci Sentry v Node.js, tam najdeš spoustu užitečných tipů a příkladů. Hlavně nezapomeň testovat a ověřit, že ti to funguje tak, jak má.

204 slov
2 minut čtení
14. 4. 2024
Jarmila Dobešová

Sentry nastavíš v podstatě celkem jednoduše. Nejdřív si nainstaluj balíček pro Node.js, což je obvykle @sentry/node. Pak ho naimportuj do svého projektu a inicializuj ho s tvým DSN (to dostaneš ze Sentry dashboardu). Potom ho můžeš zapojit do middleware pro Express, pokud to používáš.

Pro GraphQL integraci to většinou děláš tak, že si vytvoříš vlastní error handler nebo wrapper kolem svých resolverů. Tam můžeš chytat chyby a posílat je do Sentry. Třeba takhle: v resolveru prostě obalíš logiku do try-catch bloku a v catch bloku zavoláš Sentry.captureException(error), když nějaká chyba nastane. Je dobrý kontrolovat, jestli je Sentry inicializovaný, než ho zavoláš, aby se ti to nehroutilo.

Doporučuji kouknout na oficiální dokumentaci Sentry, tam maj spoustu příkladů a krok za krokem návody. Také se podívej na GitHub repozitáře, kde můžeš najít příklady implementace přímo s GraphQL. Nastavení můžeš doladit podle toho, co všechno chceš sledovat a jak moc detailní informace potřebuješ.

Jestli máš nějaké specifické potřeby, tak dej vědět, třeba se dá něco vyřešit víc na míru.

165 slov
1.7 minut čtení
5. 9. 2024
Radka Chalupová

Sentry můžeš k tvému GraphQL API připojit docela jednoduše. Nejprve si nainstaluj Sentry SDK pro Node.js, pokud používáš Express nebo něco podobného. Budeš potřebovat balíček @sentry/node. Takže prostě spusť npm install @sentry/node. Pak v souboru, kde inicializuješ server, přidej Sentry jako middleware.

Takhle to nějak vypadá:

const Sentry = require('@sentry/node');

Sentry.init(\{
  dsn: 'tvůj_dsn_z_Sentry',
\});

A teď přijde to důležité – musíš zachytit chyby v resolvers. Můžeš to udělat tak, že obalíš tvé resolver funkce do try-catch bloků a v případě chyby zavoláš Sentry.captureException(error);. Tím se ti všechny chyby pošlou na Sentry a ty je pak uvidíš v dashboardu.

Mysli taky na to, že pokud máš nějaké asynchronní akce (např. fetchování dat), tak bys měl chyby zachytit i tam. Můžeš použít Sentry.withScope() pro přidání kontextu k chybám.

Dokumentaci najdeš na oficiální stránce Sentry, kde mají přímo sekci pro Node.js a GraphQL, takže doporučuju se tam podívat. Narazíš tam i na příklady, které ti můžou pomoct.

Hlavně si dej pozor na environmenty (produkce vs. vývoj), aby ses s chybama nezaplnil testovací data. No a to je asi tak všechno, co potřbuješ vědět na začátek! Hodně štěstí!

178 slov
1.8 minut čtení
29. 5. 2024
Matěj Černý
GraphQL.cz/Články/Monitoring GraphQL API
Jak efektivně sledovat chyby v GraphQL API pomocí SentryV tomto článku se dozvíte, jak integrovat Sentry do vašeho GraphQL API a efektivně sledovat chyby a výjimky, abyste udrželi vaši aplikaci bezproblémov...
1000 slov
10 minut čtení
25. 7. 2021
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky