GraphQL.cz/Fórum/Jak nastavit alerty v Sentry pro chyby v GraphQL API?

Jak nastavit alerty v Sentry pro chyby v GraphQL API?

Nedávno jsem se pustil do práce s GraphQL API a narazil jsem na Sentry jako na skvělý nástroj pro sledování chyb. Rád bych se zeptal, jak přesně nastavit alerty v Sentry, aby mi dávaly vědět o chybách, které se objevují v mém GraphQL API. Vím, že Sentry nabízí různé možnosti, jak sledovat chyby a posílat notifikace, ale nejsem si jistý, jak to celé správně nakonfigurovat pro moje potřeby. Mám několik různých resolverů a chci mít přehled o tom, kdy něco selže. Jaké kroky bych měl udělat pro to, abych dostával alerty na email nebo do Slacku? A funguje to také pro různé úrovně závažnosti chyb? Zkoušel jsem procházet dokumentaci Sentry, ale je toho tolik, že jsem se trochu ztratil. Bylo by super, kdybych mohl dostat nějaké osvědčené tipy nebo postup krok za krokem na to, jak to udělat co nejefektivněji. Díky moc!

142 slov
1.4 minut čtení
30. 6. 2023
Bedřich Matoušek

Nastavit alerty v Sentry pro GraphQL API je docela jednoduchý proces. Tady je pár kroků, co můžeš udělat:

1. Integrace Sentry - Ujisti se, že máš Sentry správně integrovaný do svého projektu. Pokud používáš Node.js, můžeš použít Sentry SDK a přidat ho jako middleware, aby sledoval všechny chyby.

2. Chytání chyb - V resolverech GraphQL bys měl chytat chyby a posílat je do Sentry. Dělá se to většinou tak, že obalíš tvé resolver funkce do try-catch bloku a v catch bloku zavoláš Sentry.captureException(error).

3. Nastavení alertů - Ve Sentry přejdi do sekce "Alerts" a vytvoř nový alert rule. Můžeš si nastavit podmínky podle typu chyby nebo závažnosti. Například, pokud chceš být upozorněn jen na kritické chyby, nastav si to tak.

4. Notifikace - Pak můžeš zvolit, jakým způsobem chceš dostávat notifikace – buď na email, nebo můžeš nastavit integraci se Slackem. U Slacku si musíš vygenerovat webhook a ten přidat do Sentry.

5. Testování - Nezapomeň otestovat, jestli všechno funguje jak má. Můžeš to udělat tím, že vygeneruješ nějakou chybu ve svým API a zkontroluješ, jestli dorazila notifikace.

Jo a neboj se hrát s nastavením alertů podle svých potřeb. Můžeš měnit úrovně závažnosti nebo frekvenci upozornění, aby tě to moc neotravovalo. Takže to je tak nějak všechno – snad ti to pomůže!

206 slov
2.1 minut čtení
19. 5. 2024
Pavel Vrba

Pro nastavení alertů v Sentry pro tvoje GraphQL API, začni tím, že si ve Sentry vytvoříš projekt pro svůj API. Jakmile máš projekt, je potřeba implementovat Sentry SDK do tvého Node.js nebo jiného backendu, kterej používáš. V kódu resolverů si pak přidej zachycování chyb pomocí Sentry.captureException(e) nebo nějaký podobný způsob, jak zachytit výjimky.

Teď k alertům – v Sentry přejdi na sekci "Alerts" a vytvoř nový alert rule. Můžeš tam specifikovat různé podmínky, jako třeba typ chyby nebo její závažnost (critical, error apod.). Pro notifikace si můžeš vybrat email nebo Slack, co preferuješ. Když nastavíš pravidla, Sentry ti bude posílat upozornění, když dojde k chybě podle tvých kritérií.

Určitě se podívej i na možnosti filtrů, abys neměl zbytečně moc notifikací. Zkus si to nastavit tak, aby ti chodily jen ty nejdůležitější upozornění. To by mělo stačit na to, abys měl přehled o tom, co se děje v tvém GraphQL API.

148 slov
1.5 minut čtení
24. 4. 2024
Antonín Beneš

Nejdřív se ujisti, že máš Sentry správně nastavený v projektu a že chytáš chyby ve svých GraphQL resolverech. Pokud používáš například Apollo Server, tak můžeš použít Sentry middleware pro zachycení chyb. Přímo v resolveru pak předávej chyby do Sentry, aby je mohl logovat.

Jakmile máš chyby v Sentry, přejdi na web Sentry a najdi sekci Alerts (nebo Notifikace). Tady si můžeš nastavit pravidla pro alerty. Můžeš si vybrat různé úrovně závažnosti (např. error, fatal) a nastavit, co se má dít, když se objeví nová chyba – třeba poslat email nebo notifikaci do Slacku.

Pro Slack si budeš muset vytvořit webhook a ten pak vložit do nastavení alertů v Sentry. Měj na paměti, že můžeš také filtrovat, jaké chyby chceš sledovat, třeba podle URL nebo typu.

Takže shrnutí: 1) Chytni chyby v resolverech a pošli je do Sentry. 2) Nastav alerty v dashboardu Sentry podle svých preference (email, Slack). 3) Můžeš nastavit filtry pro různé úrovně chyb. To by mělo pokrýt většinu tvých potřeb.

161 slov
1.6 minut čtení
30. 3. 2024
Zuzana Hlávková
GraphQL.cz/Články/Monitoring GraphQL API
Jak efektivně sledovat chyby v GraphQL API pomocí SentryV tomto článku se dozvíte, jak integrovat Sentry do vašeho GraphQL API a efektivně sledovat chyby a výjimky, abyste udrželi vaši aplikaci bezproblémov...
1000 slov
10 minut čtení
25. 7. 2021
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky