Co dělat, když se při použití GraphQL objeví chyba?
Nedávno jsem začal používat GraphQL pro svůj projekt a musím říct, že je to úžasná technologie, ale narazil jsem na pár problémů, které mi nedají spát. Když se snažím provést některé dotazy, občas se mi objeví různé chyby. Například jednou mi to vrátilo "400 Bad Request" a jindy zase "Internal Server Error". Nejde mi do hlavy, co tyto chybové hlášky přesně znamenají a jak bych je měl řešit. Zkoušel jsem kontrolovat dokumentaci, ale stejně jsem nezačal chápat, co dělám špatně. Myslím, že problém může být ve struktuře mého dotazu nebo možná ve způsobu, jakým mám nastavený server, ale nevím kde začít hledat. Dalo by se říct, že v těchto situacích tápu jako slepec ve tmě. Takže moje otázka zní: Jaké jsou nejlepší postupy pro diagnostiku a řešení chyb při práci s GraphQL? Měl by člověk zkontrolovat syntax dotazu jako první? Co dělat, když si myslím, že je vše správně nastavené, ale stále to nefunguje? Existují nějaké nástroje nebo techniky, které by mohly pomoci odhalit problém? A co se týče API serveru, co bych měl zkontrolovat tam? Jaké jsou možné důvody selhání a jak si mohu být jistý, že dělám všechno správně? Čekám na vaše rady a zkušenosti – cokoliv, co byste mohli sdílet. Díky!