Jak snížit velikost dat vrácených z GraphQL API pro mobilní klienty?
Chtěl bych se zeptat, jak efektivně snížit objem dat, která dostáváme z našeho GraphQL API, když cílíme na mobilní zařízení. Vím, že mobilní aplikace mají omezené zdroje a uživatelé nechtějí čekat na to, než se načtou zbytečné informace. Mám pocit, že vracíme víc dat, než skutečně potřebujeme, a přemýšlím, jak bychom to mohli optimalizovat.
Je tady nějaký osvědčený postup, který by nám pomohl lépe definovat dotazy? Jaké jsou nejlepší praktiky pro strukturování našich dotazů tak, aby se vracela jen potřebná data? Zkoušel jsem hrát si s fragmenty a sledovat, co všechno se posílá zpět v odpovědi, ale pořád mám pocit, že by to šlo udělat líp.
Napadá mě také možnost implementace paginace nebo nějaké formy lazy loadingu. Ale nevím, jak to nejlépe udělat v kontextu GraphQL. Jak se tyto techniky implementují a jaký mají vliv na celkovou velikost dat?
Co třeba použití direktiv k filtrování nebo přizpůsobení dat? Může to být užitečné? Jaké jsou zkušenosti ostatních vývojářů s tímto přístupem?
Rád bych slyšel názory někoho, kdo má zkušenosti s optimalizací datových struktur pro mobilní klienty a ví, jak snížit latenci při načítání API. Je tu někdo, kdo by mohl sdílet konkrétní příklady nebo tipy? Děkuji.