Jak zabezpečit GraphQL API proti útokům?
V poslední době se hodně mluví o tom, jak důležité je zabezpečit naše API, zvlášť když máme na mysli moderní technologie jako GraphQL. Mám pár otázek ohledně toho, jak správně ochránit své GraphQL API před různými útoky. Co všechno bych měl vzít v úvahu při zabezpečení? Jaké jsou nejčastější hrozby, které by mohly na moje API číhat? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické techniky nebo best practices, které mohu použít, abych minimalizoval riziko útoků jako je SQL injection, či DDoS? A co autentizace a autorizace? Jak správně implementovat tyto mechanismy tak, aby se uživatelé nemohli dostat k citlivým datům, která by neměli vidět? Zajímalo by mě i to, jak monitorovat a logovat přístupy k API a jestli existují nějaké nástroje, které mi s tím mohou pomoci. Mohli byste mi doporučit nějaké knihovny nebo frameworky, které mají integrované bezpečnostní prvky pro GraphQL? Jaké máte zkušenosti s ochranou proti bruteforce útokům nebo jiným formám zneužití? Je užitečné používat rate limiting u GraphQL dotazů a jak to udělat efektivně? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu pomohly lépe pochopit, jak zabezpečit mé API a vyhnout se možným problémům. Díky!